Cursus Kruidenwaaier

Wat is de kruidenwaaier?

De kruidenwaaier is een zeer praktische toepassing voor iedereen die met kruiden wil omgaan en werken.
Onmisbaar voor therapeuten die werken met kruidentoepassingen en/of preparaten en ook een aanwinst voor mensen die in hun persoonlijke huisapotheek kruiden willen gebruiken.

Wij zijn geen voorstander van het 'zomaar' gaan werken met kruiden. Vandaar dat onze kruidenwaaier ook niet los verkrijgbaar is. De kruidenwaaier is inbegrepen bij deze cursus over natuurgeneeskundige principes en kruidentoepassingen. Dit is een 5-daagse cursus waarin je veel praktijkgerichte informatie krijgt over fyto (kruiden)therapie en al snel praktisch aan de slag gaat met allerlei mogelijke toepassingen.
De laatste 2 dagen van de cursus richten zich met name op het toepassen en kunnen gebruiken van de kruidenwaaier zodat je tot een verantwoorde en gedegen keuze kunt komen van het kruid dat jouw voorkeur heeft.


Het systeem van de kruidenwaaier bestaat uit 2 waaiers: een klachtenwaaier en een kruidenwaaier. Via de klachtenwaaier kom je tot één, maar vaak meerdere, mogelijke kruiden die je kunt inzetten. In de kruidenwaaier staat per kruid benoemt op welke orgaansystemen het kruid een werking heeft. Vaak zijn er meerdere klachten die spelen en zo kun je het best passende kruid uitkiezen. Bovendien laat de kruidenwaaier zien of het kruid een verwarmende of verkoelende werking heeft (systeem van Reckeweg) én welke typologie qua mens aansluit op de werking van het kruid.
We gaan aan het werk met casuïstiek uit de praktijk.

Hier kun je zien welke kruiden opgenomen zijn.


Inschrijven De kosten bedragen: €495.00

Op dit moment is deze cursus niet ingepland.
Heb je meerdere geïnteresseerde personen?
Op jouw eigen locatie of in Eexterveen start deze cursus vanaf 4 personen!
Neem dan contact op.

$smallscreen Dorpsstraat 39, 9658 PH Eexterveen. Telefoon 06 22293322
Bekijk de kaart in Google Maps
Home Jeugd Volwassenen Bedrijven Cursussen & workshops Info en contact: 06 22293322