Worden wie je bent!

Ieder kind is uniek en het kind wordt binnen mijn integratieve aanpak centraal gesteld. Op deze wijze heeft het een actieve rol in het eigen ontwikkelingsproces. Deze ontdekkingstocht hoeft een kind uiteraard niet alleen te doen, maar vindt plaats binnen een veilige en aandachtsvolle omgeving. Het kan ervaren dat het vanuit zijn of haar goede eigenschappen in staat is zichzelf te leren kennen, zelfvertrouwen op te bouwen en te leren omgaan met grenzen en verwachtingen.

We werken samen vanuit de hulpvraag op een prettige manier, ook al brengt dat soms weerstanden met zich mee. Maar veranderingsprocessen die gedragen worden en van binnenuit komen zijn authentiek, helend en blijvend. Het kind ervaart dit op verschillende niveau's waardoor bepaald gedrag, angst en/of emotionele uitingen geen voedingsbodem meer kennen. Natuurlijk sluit deze aanpak aan bij de belevingswereld van het kind en is voor elk kind uniek en op maat. Wanneer het wenselijk of belangrijk is, worden uiteraard ook de ouders en/of verzorgers van het kind meegenomen in deze aanpak. Het is meestal belangrijk, zeker als het gaat om gedragsveranderingen om voor deze gezamenlijke weg te kiezen.

Ik werk in de gespreksvoering vanuit een oplossingsgerichte insteek maar ook haptotherapeutisch waarbij de gevoelsontwikkeing en de fysieke ervaring centraal staan. In geval van stress, rouwverwerking en/of nare ervaringen werk ik daarnaast ook met EFT (Emotional Freedom Techniques). Voor jonge kinderen behoort speltherapie en een creatieve aanpak eveneens tot de mogelijkheden evenals het spiegelen met behulp van dieren (b.v. een shetlander).

...inzicht op jouw pad

Ik begeleid jongeren om hun eigen antwoorden te vinden, hun zelfvertrouwen uit te bouwen en hun creativiteit in te zetten. In beweging komen om jouw unieke zelf naar buiten te brengen is niet altijd gemakkelijk. Aandacht voor onderwerpen als leiderschap, authenticiteit en eigen kracht staan centraal hierbij. Oude overtuigingen en belemmeringen mogen losgelaten worden. De jongere blijft dan gemakkelijker gecentreerd in zichzelf binnen verschillende omgevingen zoals op school, met vrienden en thuis. In de therapie wordt o.a. gewerkt met psychosociale technieken, oplossingsgerichte gesprekstechnieken, haptotherapie, EFT (Emotional Freedom Techniques).

Als je een afspraak wilt maken, stuur dan een e-mail. Ik neem dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met je op om een afspraak te maken. Daarnaast ben ik van maandag t/m donderdag zo veel mogelijk telefonisch bereikbaar tussen 12.30 en 13.00 uur (op 06-22293322) voor verdere vragen en/of het maken van een afspraak. Ook behoort begeleiding vanuit een Pgb budget soms tot de mogelijkheden. neem voor meer informatie contact op.

Dorpsstraat 39, 9658 PH Eexterveen. Telefoon 0598 467838
Bekijk de kaart in Google Maps
Home Jeugd Volwassenen Bedrijven Cursussen & workshops Info en contact: 06 22293322